Eindconferentie COBEN

19 augustus 2019

50 procent participatie van de omgeving bij energieprojecten. Dat is het streven in het Klimaatakkoord. De vraag is hoe dit wordt ingevuld. In 2016 zijn we, met vijf andere partners, gestart met het Interreg programma COBEN dat zich richt op het organiseren van participatie van de lokale gemeenschappen in duurzame energieprojecten.

Op de eindconferentie van COBEN op woensdag 18 september kun je kennis maken met de best practices van de zes aangesloten landen uit de North Sea Region.

Civic Energy Conference
Woensdag 18 september
Oldenburg – the Old Parliament (Alter Landtag)
10.00 tot 17.00 uur
De voertaal is Engels.

Een uitgebreid en interessant programma met onder andere presentaties van vernieuwende bedrijfsmodellen die  in verschillende landen zijn ontwikkeld om de lokale opbrengst van de energietransitie te optimaliseren. Het volledige programma vind je hier: https://civic-energy.eu/conference

Lokaal Opgewekt Emmen
In Emmen willen we al langer dat lokaal opgewekte energie ten goede komt aan de omwonenden. Onder Lokaal Opgewekt Emmen (onderdeel van het COBEN programma) hebben we gewerkt aan 20 procent participatie van de directe omgeving. Als een van de eerste gemeenten is dit ook daadwerkelijk vastgelegd in beleid. Het servicepunt Lokaal Opgewekt Emmen is ingericht om de lokale energiecoöperaties te ondersteunen.

Aanmelden
Aanmelden kan tot 26 augustus via lokaalopgewekt@emmen.nl. Je ontvangt een bevestiging en meer informatie.