Zonnige Start

Landgoed Scholtenszathe (Klazienaveen-Noord) heeft het dak van één van haar schuren beschikbaar gesteld voor een project van energiecoöperatie Zonnige Start. Inmiddels liggen er bijna 1.000 panelen op het dak. De coöperatie maakt zonnestroom beschikbaar maken voor zoveel mogelijk huishoudens uit de omgeving. Ook voor mensen met een kleine portemonnee. In totaal kunnen ongeveer 100 huishoudens deelnemen aan de energiecoöperatie. Er is nog ruimte voor deelname.

Regeling voor aangrenzende postcodes

Samen met de Drentse Energie Organisatie heeft Zonnige Start gewerkt aan een passend bedrijfsplan op basis van de postcoderoosregeling (Postcoderoos = 4-cijferige postcode + aangrenzende postcodes). Met deze rijksregeling kunnen particulieren, verenigingen en kleine bedrijven aantrekkelijk zonnestroom produceren. Een elektriciteitskabel wordt aangelegd die de zonne-installatie op het dak van Scholtenszathe verbindt met het elektriciteitsnet.

Meedoen?

Wil je jouw eigen elektriciteit opwekken en besparen op uw energienota? Kijk voor meer informatie op de website van energiecoöperatie Zonnige Start.

Documenten

Flyer aanbod Zonnige Start – maart 2018

Bestuursleden

Henk Tabak – voorzitter

Jan Schoonbeek – secretaris

Gerke Plooij – penningmeester

Interesse

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Henk Tabak, één van de oprichters van Zonnige Start: “Het is niet voor iedereen mogelijk om zonnepanelen aan te schaffen. Val je onder een BKR-regeling of leef je van de bijstand, dan heb je bijvoorbeeld geen recht op de door de gemeente verschafte zonnelening. Extra hypotheek opnemen is ook niet mogelijk. Met ons project is het voor iedereen mogelijk om panelen aan te schaffen. En dat is uniek!”