Nieuw-Oranjepoort

Tussen industrieterrein Bargermeer-Zuid en Bedrijvenpark A37 ligt het zonnepark Oranjepoort. De zonneakker heeft een grootte van 37 hectare, dit zijn ongeveer 74 voetbalvelden. De zonneakker bestaat uit ruim 88.000 panelen en heeft een vermogen van ongeveer 28 MWp. Met de realisatie kunnen jaarlijks bijna 8.500 huishoudens van duurzame stroom worden voorzien.

Het lokale bedrijfsleven wordt betrokken bij het park. Een gebied met een oppervlakte van bijna 1 hectare wordt vrij gemaakt voor een zogenaamd Fieldlab. Hier komen proefopstellingen van onder andere zonnepanelen, opslagtechnieken en nieuwe materiaalvormen, zoals bio-composiet. Dit is belangrijk voor onderzoek. Naast het bedrijfsleven ligt hier ook een rol voor het onderwijs.

Deelnemen

Een deel van het park is beschikbaar voor inwoners van Oranjedorp en Nieuw-Dordrecht. Huishoudens kunnen lid worden van de energiecoöperatie en daardoor goedkoper stroom afnemen. Kijk voor meer informatie op de website van energiecoöperatie Nieuw-Oranjepoort.

Landschappelijke inpassingskaart

Meer informatie

Meer informatie en een filmpje over de bouw van het park is te vinden op de website van Groenleven.

Nieuwsbrieven

>> Nieuwsbrief maart 2021

>> Nieuwsbrief juli 2019 

>> Informatiekrant april 2019

>> Nieuwsbrief februari 2019

>> Nieuwsbrief juli 2018

>> Nieuwsbrief april 2018

>> Nieuwsbrief oktober 2017

>> Nieuwsbrief juli 2017 

 

Meedoen?

Op dit moment wordt de interesse voor lidmaatschap gepeild onder de inwoners van Nieuw-Dordrecht en Oranjedorp.

Interesse kan kenbaar worden gemaakt op de website van energiecoöperatie Nieuw-Oranjepoort.

 

Interesse

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Energiecoöperatie Nieuw-Oranjepoort: “Een kans voor de dorpen, die we met beide handen moeten aangrijpen! Er is een energiecoöperatie opgericht voor dit deel van het park. Huishoudens uit Oranjedorp en Nieuw-Dordrecht kunnen lid worden van deze coöperatie en daardoor goedkoper stroom afnemen.”