Let op! De postcoderoosregeling verandert vanaf 31 maart 2021

16 maart 2021

Vanaf 31 maart 2021 geldt er een nieuwe postcoderoosregeling voor energiecoöperaties en haar leden. De uiteindelijke opbrengst voor de leden blijft ongeveer hetzelfde.

 De huidige postcoderoosregeling is best ingewikkeld. Deelnemers krijgen geld terug via de energiecoöperatie en via de energieleverancier. In de nieuwe regeling wordt alles verrekend via de coöperatie.

Zonnedelen
Verrekening gaat straks niet meer op basis van de hoeveelheid stroom die je als deelnemer gebruikt. Iedere deelname heeft straks zonnedelen. Het aantal zonnedelen bepaalt de uiteindelijke opbrengst. Let wel; er is wel een voorwaarde van minimaal 1 lid per 5 kWp geïnstalleerd vermogen.

Verhuizen
In de huidige regeling kan een deelnemer die verhuist buiten het postcodegebied niet meer meedoen aan het project. Dat geldt straks niet meer in de nieuwe regeling, alleen de eerste 6 maanden na de realisatie van het project is er de verplichting in het postcodegebied te wonen.

Vragen of wil je meer weten?
Het team Lokaal Opgewekt Emmen helpt lokale energiecoöperaties graag verder. Stuur een mail naar lokaalopgewekt@emmen.nl.