Online informatieavond Zonneroute A37 bij Emmen

04 maart 2021

Op dinsdagavond 16 maart is er van 20.00 uur tot 21.00 uur een online informatieavond over de mogelijke komst van een zonneroute langs de A37 bij Emmen. Tijdens deze bijeenkomst is speciaal aandacht voor het deel van de zonneroute wat mogelijk in Emmen komt. Denk hierbij aan de zonnewand bij Parc Sandur en de start van de zonneroute bij de Duitse grens. 

Naast leden van het projectteam schuift wethouder Van der Weide aan. We kijken naar precieze locaties en situaties. Je kunt hier ook vragen over stellen. Naast deze informatieavond worden er voor gemeente Coevorden en gemeente Hoogeveen vergelijkbare bijeenkomsten georganiseerd. De opbrengst van deze avonden wordt gebruikt als informatie voor het ontwerp provinciaal inpassingsplan en de milieueffectrapportage die gemaakt moeten worden voor de Drentse Zonneroute A37. Naar verwachting kun je dit plan en de rapportage halverwege april bekijken.

Tijdens de vorige online bijeenkomst in december 2020, is een 3D-visualisatie getoond. Hierop was te zien hoe de Drentse Zonneroute er uit kan zien. Deze visualisatie is aangevuld met nieuwe beelden die op 16 maart getoond worden.

Aanmelden informatieavond
Je kunt je tot en met 15 maart aanmelden via energie@emmen.nl. Je krijgt per e-mail een link toegestuurd waarmee je de informatieavond kunt volgen. Wil je je voorbereiden op de informatieavond? Kijk dan op https://a37.ik-doe-mee.nl.